Case: Epic Autokoulu

Autokoulun teoriaopetus siirtyi Smartblockiin

Epic Autokoulu Oy on vuonna 2013 perustettu maanlaajuinen ja moderni autokouluketju. Yrityksen yhtenä päätehtävänä on kehittää autokoulualaa pyrkimällä jatkuvasti innovoimalla uusia sekä tehokkaita menetelmiä ja työkaluja laadukkaan liikenneopetuksen tueksi.

Epic Autokoululla on yli 80 autokoulua ympäri Suomen, ja vuositasolla niiden kautta saa ajokortin liki kymmenen tuhatta asiakasta. Suurin osa Epic Autokoulun teoriaopetuksesta ja logistiikka-alan koulutuksista on pidetty jo vuosien ajan etänä, mutta viime vuonna koronaepidemian myötä lähiteoriatunneista luovuttiin kokonaan. Tällä hetkellä kaikki virtuaalisesti pidettävät koulutukset tuotetaan Turussa.

Tilaratkaisuja etäopetukseen

Syksyllä 2020 pääkonttori muutti uusiin tiloihin. Yritys haki pieneen tilaan sopivia etäopetuksen tilaratkaisuja. Muuton yhteydessä toimistoon asennettiin kolme Smartblock-työtilaa: kahteen niistä mahtuu neljä henkilöä kerralla (MeetTime Closed + AV) ja yksi on yhden hengen työtila (TalkTime). Silloin kun tilat eivät ole koulutuskäytössä, niissä voidaan pitää tavanomaisia palavereja ja hoitaa puheluita.

Smartblockeista saatava konkreettinen hyöty näkyy yrityksen toimitusjohtaja Kalle Lahervon mukaan siinä, että työhön keskittyminen paranee huomattavasti, kun taustahälyä ei ole.

”Henkilökuntamme on pitänyt smartblockeissa työskentelystä – jopa enemmän kuin normaaleissa toimistotiloissa. Työskentelytiloina smartblockit ovat laadukkaita ja ergonomisia, valaistus on säädettävissä, ja ääntä eristävä ominaisuus on hyvä”, kertoo Lahervo.

Smartblockien asennus sujui Lahervon mukaan ”kivuttomasti”, kun ei tarvinnut kuin näyttää asentajille, mihin blockit sijoitetaan. Asennuksen lisäksi tilausprosessi saa kiitosta: ”Saimme Smartblockilta yhteydenoton nopeasti ja tarjous oli selkeä. Tilausprosessi sujui kaiken kaikkiaan mallikkaasti”, Lahervo kertoo.

Smartblockilla monia käyttömahdollisuuksia

Epic Autokoulu on kasvuyritys, joka rakentaa selkeää visiota autokoulualan huomisesta ja haluaa olla alan kehityksen kärjessä, niin opetusmenetelmiltään, teknologialtaan kuin myös asiakaskokemuksen luomisessa. Etäopetus on tullut Epic Autokoululle jäädäkseen.

”Monella on sellainen käsitys, että tällaisia tiloja käytetään toimistoissa pelkästään puhelinkoppeina, mutta se ei pidä paikkaansa. Tilojen käyttömahdollisuuksia on paljon enemmän”, toteaa Lahervo. Kun aiemmin autokouluissa ja toimistoissa on ollut tarve sadoille neliöille, nyt riittää pienemmätkin tilat, koska Smartblockit vähentävät tilan tarvetta.

Monella on sellainen käsitys, että tällaisia tiloja käytetään toimistoissa pelkästään puhelinkoppeina, mutta se ei pidä paikkaansa. Tilojen käyttömahdollisuuksia on paljon enemmän.

Kalle Lahervo

Toimitusjohtaja, Epic Autokoulu Oy