Case: CoSpace

Coworking-tila sopii myös rauhalliseen työskentelyyn

CoSpace on porvoolainen yritys, joka tarjoaa yhteisölliset coworking-tilat yritysten ja työntekijöiden käyttöön. Coworking-mallissa eri yritysten henkilöt tekevät töitä jaetuissa toimistotiloissa. CoSpacen tilat ovat monipuoliset: työtä voi tehdä avotilassa, yksittäisissä huoneissa tai Smartblock-minineukkareissa.

”Lähtökohtana on, että tarjoamme helpon tavan tehdä töitä. Meille voi tulla satunnaisesti työskentelemään avotilaan, ja pidempään tarpeeseen sopii kuukausijäsenyys”, kertoo CoSpacen perustaja ja toimitusjohtaja Petter Larsen.

Lipun ja jäsenyyden hintaan kuuluu työpisteen lisäksi nettiyhteys, tulostus, siivous, kahvi ja tee. Kiinteistössä on myös varattavissa eri kokoisia kokoustiloja ja saunatilat, lisäksi asiakkaita palvelee ravintola- ja cateringpalvelut. Kellarikerroksen tiloja voi varata myös juhlatilaksi tai esimerkiksi tykypäiviin.

Tällä hetkellä CoSpacen tiloissa työskentelee jatkuvasti työntekijöitä 25 eri yrityksestä. CoSpacella on käytössä kolme kerrosta: ullakolla on avotila, jossa periaatteessa kaikki paikat ovat kaikkien käytössä, kakkoskerroksessa on yksittäisiä huoneita niille, jotka tarvitsevat toimintaansa varten yksityisen tilan. Huoneen voi myös jakaa muiden yritysten kanssa.

”Alkuvaiheessa suurin osa on kiinnostunut yksityisistä tiloista, mutta lämpenevät ajatukseen avokonttorista kun ovat siihen tutustuneet paremmin”, Petter kertoo.

Pienten ja rauhallisten tilojen tarve lisääntynyt etätyöaikana

CoSpace päätti hankkia Smartblockin minineukkareita, jotta voisi ottaa paremmin asiakkaiden tarpeet huomioon. ”Meillä on todella paljon enemmän nyt sellaisia asiakkaita, jotka normaalisti ajavat Helsinkiin toimistolle, mutta etätyösuosituksen takia he eivät voi mennä sinne. Kaikki eivät halua tai voi tehdä etätöitä kotona. Jotkut pääkaupunkiseudun yritykset ovatkin hankkineet meiltä etätyöpisteitä työntekijöilleen”, kertoo Petter.

Mutta miksi Smartblockeja tarvittiin, vaikka kiinteistössä on olemassa ennestään neuvottelutiloja?

”Smartblockit ovat vapaasti kaikkien asiakkaidemme käytössä ilman varausta esimerkiksi puhelujen ja etäpalaverin hoitamiseen. Ne toimivat lisäksi avotilassa kätevästi tilanjakajina. Isomman neukkarin voi toki varata edelleenkin lisämaksusta”, Petter selittää.

”Kilpailutettiin eri firmoja ja päädyttiin Smartblockin tuotteisiin, koska niillä oli mielestämme paras hinta-laatusuhde ja ne saatiin leasing-sopimuksella”, Petter toteaa ja kertoo asiakkailta saadun palautteen olleen todella hyvää. Minineukkariin on helppo mennä puhumaan rauhassa puhelua, pitää videopalaveria tai äänittää vaikkapa podcastia. Lisäksi AV-tekniikka ja Jabran konferenssikamera nostavat videopalaverin pitämisen uudelle tasolle.

Meillä on todella paljon enemmän nyt sellaisia asiakkaita, jotka normaalisti ajavat Helsinkiin toimistolle, mutta etätyösuosituksen takia he eivät voi mennä sinne. Kaikki eivät halua tai voi tehdä etätöitä kotona.

Petter Larsen

Toimitusjohtaja, Cospace