Case: Notarec Oy

Rauhallista tilaa puheluille

Notarec starttasi vuonna 2018 yhden naisen voimin IT-rekryjen parissa Oulussa. Yrityksen perustajalla, Sofia Järnströmillä, oli kuitenkin visio laajemmasta palvelutarjonnasta modernin rekrytoinnin, HR-palvelujen ja ura- sekä työelämävalmennuksen parissa. Notarec onkin reilussa vuodessa laajentunut kahdeksan asiantuntijan tiimiksi. Smartblock astui kuvioihin, kun yrityksessä tarvittiin lisää rauhallista tilaa puheluille.

Notarec on lyhenne sanoista Not Another Recruiter. ”Meiltä saa modernia HR-palvelua nopeasti ja joustavasti. Monesti yhteistyö on alkanut rekrytointiavusta, koska yrityksillä ei välttämättä ole omaa HR-tiimiä. Avun tarve ei välttämättä ole kokoaikainen ja moni yritys on kokenut tosi hyväksi, että he voivat joustavasti käyttää meidän asiantuntijoita päivän tai pari päivää viikossa”, Sofia Järnström kertoo yrityksen toiminnasta.

Porukka tykkää olla toimistolla

Notarecin asiakkaista noin puolet on muualla kuin Oulussa, joten Teams-palavereita on totuttu pitämään asiakkaiden kanssa jatkuvasti. Kun on kyse rekrytoinnista ja ihmisten henkilökohtaisten asioiden puhumisesta, tarvitsi Notarec lisää rauhallista tilaa kasvun myötä. Helmikuussa 2020 Sofia pyysi tarjouksen Smartblockilta, eikä mennyt aikaakaan, kun tilaukseen lähti Smartblockin TalkTime-puhelinkoppi. Toimitusta venytettiin kevääseen, sillä Notarec oli muuttamassa uusiin tiloihin. Nyt Smartblock on hyvin ahkerassa käytössä. ”Hyvä ettei varauskalenteria melkein joudu siihen laittamaan”, Sofia naurahtaa.

Notarecilaisista huokuu aito tekemisen meininki. Viihtyisän työympäristön lisäksi Notarec panostaa työhyvinvointiin, kuten liikuntaan ja rentoon työympäristöön. ”Meillä on avoin ja osallistava ilmapiiri, asioihin reagoidaan ja puhutaan avoimesti ja suoraan. Meillä työn saa tehdä mistä ja milloin haluaa, mutta koska me viihdytään hyvin yhdessä, porukka tykkää käydä toimistolla.”

Rauhallisten työtilojen tarve on kasvanut

Sofia näkee rauhallisten puhelinkoppien ja neuvottelutilojen tarvetta muissakin yrityksissä. ”Käymme luottamuksellisia puhelinkeskusteluja päivittäin. Neukkariversiotkin ovat mielenkiintoisia ja tarve niille avokonttoreissa on varmasti kasvanut. Olen suositellut Smartblockia jo eteenpäin. Yhdelle meidän asiakkaalle meni sellainen neljän hengen rauhallinen neuvottelutila kesällä ja heillä on se nyt aktiivisessa käytössä”, Sofia kertoo.

”Ollaan oltu tyytyväisiä meidän Smartblockiin ja jos tänne vaan mahtuis enemmän niin otettais! Ehkä sitten seuraavissa tiloissa”, Sofia toteaa iloisesti.

Käymme luottamuksellisia puhelinkeskusteluja päivittäin. Neukkariversiotkin ovat mielenkiintoisia ja tarve niille avokonttoreissa on varmasti kasvanut.

Sofia Järnström

Toimitusjohtaja, Notarec Oy