Case: REDIn Majakka

Taloyhtiö tarjoaa asukkailleen etätyötiloja

Helsingin Kalasatamassa sijaitsee Suomen korkein asuintalo, 134-metrinen Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka. 35-kerroksisessa pilvenpiirtäjässä on 285 asuntoa ja yli 500 asukasta. Ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon joulukuussa 2019.

Elämää helpottavia palveluja

Asunto Oy Helsingin REDIn Majakkaa voisi luonnehtia tiiviin kaupunkiasumisen malliesimerkiksi. Asukkaille on tarjolla aulapalvelun lisäksi kattavasti yhteistiloja ja palveluja, kuten pesula, kuntosali, kattoterassi saunoineen ja ulkopaljuineen, kesäkeittiö, omat klubi- ja juhlatilat sekä catering-palvelut. Hissillä pääsee kätevästi suoraan kauppakeskukseen, parkkihalliin, metroasemalle ja omalle piha-alueelle.

Talon käyttöönoton jälkeen asukkaiden etätyöskentelymahdollisuuksia on pyritty parantamaan. 5. kerroksessa sijaitsevassa yhteistilassa on nyt keittiön ja lehtilainaamon lisäksi paikka rauhalliselle työskentelylle, kun sinne asennettiin Smartblockin neljän hengen äänieristetty työtila. Monikäyttöinen yhteistila ei aiemmin oikein sopinut sellaisenaan työskentelytilaksi vilkkaan läpikulun ja erilaisten käyttötarkoitusten vuoksi.

 

Smartblock etätyötila taloyhtiössä

 

Oma työhuone kompaktissa paketissa

REDIn Majakan asukkaiden käytössä oleva Smartblock-minineukkari sai nimekseen merihenkiseen teemaan sopivasti ”Hytti”. Hyttiä on etätyösuosituksen aikana käytetty paljon; moni tarvitsee kotikonttoripäivinä paikan, jossa voi keskittyä työhön ja etäpalaverien pitämiseen. Tila on ollut arkisin kahdeksasta neljään lähes koko ajan jonkun asukkaan käytössä. Hytin voi varata kokonaan omaan käyttöön REDIn Majakan tilojen varausjärjestelmästä, kuten muutkin tilat ja palvelut, ja se on vapaasti varattavissa vuorokauden ympäri.

Yksi REDIn Majakan asukkaista on Henry Ahlavuo, joka muutti sinne perheineen ensimmäisten asukkaiden joukossa. Henry kertoo käyttävänsä Hyttiä ahkerasti – kahden lapsen perheessä rauhallinen työpiste tulee välillä tarpeeseen. Jos on jokin tärkeä palaveri tulossa, hän varaa Hytin jo etukäteen.

”Muutamassa neliössä on kaikki mitä toimiva työpiste tarvitsee, ja se täyttää oikean työhuoneen kriteerit täydellisesti. Se takaa yksityisyyden, siellä on sähköt, AV-laitteet ja ilmanvaihto. Istumamukavuus ja pöytäkorkeus ovat hyvät”, kertoo Henry.

Käytännönläheisiä ratkaisuja arvostetaan

REDIn Majakan hallituksessa toimiva Henry kertoo, että Hytistä saatu palaute on ollut hyvää ja smartblockeja on toivottu lisääkin.

”Meidän kohdallamme hankinta kannatti ehdottomasti, koska etätyöt ovat tätä päivää ja palaute ollut ainoastaan positiivista. Joillekin se sopii täydellisesti aktiiviseen käyttöön, ja toiset hyödyntävät satunnaisesti. Työskentelyn lisäksi hytissä voi myös lukea rauhassa lehtiä tai pelailla lainaamosta löytyviä lautapelejä. Yhteiskäyttötila, jonne Hytti on hankittu, saa nyt paljon enemmän erilaista käyttöä kuin aikaisemmin”, toteaa Henry.

Henry kertoo, että REDIn Majakassa suosituimmat palvelut ovat olleet käytännöllisiä, elämistä ja asumista helpottavia ratkaisuja. ”Ja uskoisin, että näitä asioita arvostetaan muuallakin.”

 

Kuvat: Janne Hirvonen

Muutamassa neliössä on kaikki mitä toimiva työpiste tarvitsee, ja se täyttää oikean työhuoneen kriteerit täydellisesti.

Henry Ahlavuo

REDIn Majakan asukas ja hallituksen jäsen